Boks jezelf mentaal fit voor studenten

Boks jezelf mentaal fit voor studenten

  • Sportief bezig zijn en werken aan doelen
  • In groepsverband of individueel
  • 8 bijeenkomsten 
  • Op een speelse manier middels boksspellen komen tot inzichten
  • Boksen wordt als middel ingezet
  • Oefeningen uit de Accepance and Commitment Therapy en uit de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training 
Bekijk de beschikbare data

Waar helpt deze
training mee

Waar helpt deze training mee: Boks jezelf mentaal fit voor studenten

In deze 8-weekse training ga je met verschillende actieve werkvormen aan de slag om te werken aan je persoonlijke doelen. Deze doelen zijn de rode draad tijdens de hele training. Iedere les ga je hier zelf bewust aan werken en daarnaast zijn er reflectie momenten om je bewust te laten worden van je automatische patronen. Het boksen wordt als middel ingezet, daarnaast gebruiken we in deze training oefeningen uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en uit de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training. 

In de eerste lessen zal de nadruk meer liggen op de mentale oefeningen en daarna zal de nadruk meer liggen op de fysieke/boks oefeningen. We werken iedere les toe naar de 'NO knock-out, wedstrijd die in les 8 zal plaatsvinden. 

Je gaat niet alleen in de les werken aan je persoonlijke leerdoelen, maar ook in je dagelijks leven. Je krijgt in de eerste les een werkboek mee waar oefeningen in staan om thuis mee aan de slag kan gaan. 

 

We werken met doelen die gericht zijn op de onderstaande voorbeelden: 

Mentale doelen:

Bijvoorbeeld: het vergroten van het zelfvertrouwen, bewustzijn van je non-verbale uitstraling,  jezelf beter leren kennen, grenzen kunnen aangeven, geloven in je eigen kunnen, positief leren denken, focus en concentreren op je doel, voor jezelf leren opkomen, voor jezelf leren kiezen.

Fysieke doelen:

Bijvoorbeeld: het verbeteren van de coördinatie, het verbeteren van het uithoudingsvermogen, het verbeteren van lenigheid, het verbeteren van fysieke kracht, stevig staan, lichaamstaal, sterker worden, fysieke ontspanning en spanning kunnen toepassen, adem naar je buik kunnen brengen, laag in de buik, leren boksen, fysieke spanning kunnen toepassen, kunnen schakelen tussen fysieke ontspanning en fysieke spanning

Emotionele doelen:

Bijvoorbeeld: het herkennen van de basis emoties, het in gesprek kunnen gaan n.a.v. de basis emoties, het beheerst om kunnen gaan met de basis emoties, het herkennen van je triggers gekoppeld aan de verschillende emoties, het herkennen van je hartslagpercentages in je lichaam, het kunnen koppelen van je hartpercentages aan emoties en triggers, het kunnen controleren van je ademhaling, spanning kunnen omzetten naar rust, weten waar je spanning in je lijf ervaart, plezier ervaren in training, ervaringsleren 

 

Daarnaast hebben we aandacht voor je stresssignalen en wat is helpend en niet helpend als je stress ervaart. Hoe kun je meer balans krijgen in je leven en je bewust worden van de momenten dat je op de automatische piloot maar door gaat of op de automatische piloot reageert op situaties. Doordat je hier bewuster van wordt, is er ruimte om vanuit een keuze te reageren en te handelen. 

Wil je meer informatie/heb je nog vragen, stuur dan een mail naar info@connectandsee.nl 

 

Voordat je kunt deelnemen aan de training, krijg je eerst een intakegesprek. 

Contra-indicatie zijn: agressie problematiek, verslaving, persoonlijkheidsproblematiek.

 

Informatie over deze training

Doelgroep: vanaf 18 jaar t/m 27 jaar. 

Duur: Het is een 8-weekse training van 1 uur per keer. De training volg je 8 weken achterelkaar. Als er een vakantie- of feestdag tussen zit, dan schuift de training een week op.

Kosten: scholen kunnen informeren naar de kosten door een mail te sturen naar: info@connectandsee.nl. Ben je een student en wil je deze training zelf volgen? Stuur dan een berichtje via info@connectandsee.nl

Locatie: op de locatie van de onderwijsinstelling. Wil je deze individueel volgen dan is de locatie in Roermond. 

Deelnemers: Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen (VOL =VOL). De training start bij minimaal 8 deelnemers

Informatie over deze training: Boks jezelf mentaal fit voor studenten

Boek nu jouw training

Boks jezelf mentaal fit voor studenten

start: In overleg


tijden: In overleg

Prijs € 150.00(ex. BTW)
Stuur een mail als je interesse hebt. Bij voldoende aanmeldingen gaan we starten

"Het zijn fijne lessen met een goede opbouw en waarin ik mooie leermomenten heb gehad"

Deelnemer Boks jezelf mentaal fit

"Ik vind het een heerlijk uurtje inspanning en bewustwording. Er zit ook een leuke variatie in de oefeningen. Ik voel me ook prettig in de groep en kan mezelf zijn"

Deelnemer Boks jezelf mentaal fit

" Er is ruimte voor elkaar en er is een goede opbouw in de lessen waarin we toewerken naar de NO knock out wedstrijd. Fijne bejegening"

Deelnemer Boks jezelf mentaal fit

"Lekker fysiek bezig en ook fijne mentale opdrachten om hier bij stil te staan"

Deelnemer Boks jezelf mentaal fit

" Goed dat er bewustwordingsmomenten ingelast worden na oefeningen. Dit helpt je om met de leerdoelen bezig te blijven en te zien welke automatische patronen er zijn"

Deelnemer Boks jezelf mentaal fit

Liever de training individueel volgen of in een groep met alleen bekenden

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze training individueel of met een eigen groep te volgen.

Neem contact op voor meer informatie of kijk bij de individuele trainingen.