Vergoedingen

Vergoeding vanuit de zorgverzekering:

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die de Mindfulnesstrainingen vergoeden. Op deze website: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness kun je lezen of je een vergoeding kunt krijgen. Maar neem ook altijd even contact op met je eigen zorgverzekeraar om te vragen of er nog iets nodig is (zoals bijvoorbeeld een verwijzing van de huisarts).
 

Vergoeding vanuit de werkgever:

Werkgevers zijn ook steeds vaker bereid om trainingen te vergoeden. Werkgevers zien steeds vaker het voordeel als een medewerker training volgt om zichzelf te ontwikkelen. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat het ziekteverzuim gaat dalen, medewerkers flexibeler worden en beter om kunnen gaan met stress. Medewerkers die bij mij een training hebben gevolgd, krijgen dit vaak vergoed vanuit het scholingsbudget of in het kader van vitaliteit.  


Vergoeding voor mantelzorgers:

Soms vergoed een gemeente een mindfulnesstraining voor mantelzorgers vanuit de WMO. Informeer hierover bij je eigen gemeente of de mindfulnesstraining vergoed kan worden. Ook sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de mindfulnesstraining voor mantelzorgers. Informeer hierover bij je eigen zorgverzekeraar.