Supervisie voor mindfulnesstrainers

Supervisie voor mindfulnesstrainers

 • Reflecteren op je trainerschap
 • Onderzoeken van je eigen automatische patronen
 • Jezelf blijven professionaliseren
Bekijk de beschikbare data

Waar helpt deze
supervisie mee

Waar helpt deze training mee: Supervisie voor mindfulnesstrainers

Het volgen van supervisie is belangrijk om te kunnen (blijven) reflecteren op je trainerschap. Misschien heb je vragen over de inhoud van de training of heb je vragen over hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan. Met verschillende werkvormen gaan we aan de slag om je trainersvaardigheden, automatische patronen, kwaliteiten en valkuilen te onderzoeken. Je kunt de supervisie individueel volgen of in een (eigen) kleine groep. 

Connect & See richt zich met de supervisie op mindfulnesstrainers die vanuit hun eigen praktijk de MBSR en/of de MBCT geven, werkzaam zijn als mindfulnesstrainer in het onderwijs, bedrijfsleven of GGZ instelling. In deze werkvelden ben ik zelf actief (geweest) waardoor ik een goed beeld heb van je doelgroep. Ben je actief in een ander werkveld of heb je andere doelgroepen in je mindfulnesstrainingen, dan adviseer ik je om eens te kijken bij een ander supervisor zodat je op deze manier de beste begeleiding in de supervisie kunt krijgen. 

 

Er zijn een aantal punten die ik zelf als supvisor belangrijk vind in een supervisie:

 • Je staat er voor open om te reflecteren op je trainerschap
 • Voorafgaand aan een supervisie stuur je een onderwerp in waar je het over wilt hebben
 • Je bent werkzaam in de bovengenoemde werkvelden of geeft mindfulnesstrainingen vanuit je eigen praktijk
 • Veiligheid, openheid en transparant zijn vind ik belangrijk

 

Als je je aanmeldt voor een supervisiegesprek dan volgt er eerst een intakegesprek. Dit om o.a. te bespreken:

 • Wat is je vraag? Wil je eenmalig een supervisie of een supervisietraject
 • Wat verwacht je van mij, wat verwacht ik van jou
 • Hoe leer jij het beste? Wat heb je nodig om je te kunnen ontwikkelen?
 • Basis afspraken rondom: veiligheid, voorbereidingen, annuleren etc.

 

Over de supervisor:

In 2021 heb ik de opleiding tot supervisor gevolgd bij Hende Bauer i.s.m de VVM (leden van de VVM krijgen daarom korting als ze zich aanmelden voor supervisie), daarna heb ik nog een internationale jaaropleiding gevolgd tot supervisor bij Lot Heijke. Wil je meer weten over mijn achtergrond klik dan hier

 

 

Informatie over deze supervisie

Intakegesprek:

Een intakegesprek duurt tussen de 30 en 60 minuten.  Afhankelijk van je woonplaats kan dit gesprek live plaatsvinden op de Minderbroederssingel 44 te Roermond of online via ZOOM. Het (intake)gesprek kost €40,00 excl. btw. Als je besluit om een supervisietraject bij mij te gaan volgen, dan is het intakegesprek gratis.

 

Supervisie:

 • Een individuele supervisie duurt 45 minuten tot 1 uur en kost  €80,- excl. btw. voor leden van de VVM en €90.- voor niet-leden. Plan je meerdere supervisiegesprekken in. Dan krijg je vanaf 3 geplande gesprekken 10% korting op de totaal prijs, als je dit bedrag in een keer betaald. 
 • Supervisie in een groep is op aanvraag. De duur is afhankelijk van de grote van de groep. Maximaal 4 personen. Wil je meer informatie over de kosten? Neem dan contact met ons op. 
 • Na het volgen van het afgesproken traject, krijg je van mij een certificaat waarin staat hoeveel supervisiegesprekken je hebt gevolgd. Dit kun je dan gebruiken voor je (her)certificering.
 • De supervisie zal plaatsvinden op de locatie van Connect & See: Minderbroederssingel 44 te Roermond of online via ZOOM.

 

 

Neem contact met ons op

Informatie over deze training: Supervisie voor mindfulnesstrainers

Boek nu jouw supervisie

Supervisie

start: In overleg


tijden: In overleg

" De supervisie heb ik als zeer prettig ervaren. Er wordt gewerkt met verschillende werkvormen zodat ik op verschillende manier geprikkeld wordt om naar de situatie te kijken. Daarnaast heb ik het gevoel gehad dat ik de ruimte kreeg om mezelf kwetsbaar op te stellen"

Mindfulnesstrainer categorie 1

" Het voelde vanaf het begin goed. Ik voelde me veilig genoeg om ook de lastige dingen die ik als mindfulnesstrainer tegenkom te bespreken. Ik heb dit als zeer prettig ervaren".

Mindfulnesstrainer categorie 1

" Ik vond het fijn om eerst een gesprek te hebben met Esther voordat de supervisie echt van start ging. Hierdoor heb ik kunnen aangeven wat ik belangrijk vind in het contact en hoe ik het beste leer en wat ik nodig heb. We hebben fijne afspraken kunnen maken waardoor de eerste supervisie erg fijn verliep en ik me erg gehoord voelde".

Mindfulnesstrainer categorie 1