Mindfulness Based Stress Reduction Training

Mindfulness Based Stress Reduction Training

 • Herkennen en leren omgaan met stressmomenten
 • Leren (her)kennen van je automatische patronen
 • Leren omgaan met piekeren en je gedachtes niet te serieus te nemen
 • Leren om werk en privé in balans te houden 
Bekijk de beschikbare data

Waar helpt deze
training mee

Waar helpt deze training mee: Mindfulness Based Stress Reduction Training

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training helpt je om bewust te worden van je (automatische) gedragspatronen en je gedachtepatronen. Vaak hebben we de neiging om onplezierige gebeurtenissen, gedachtes of gevoelens te onderdrukken, te vermijden of af te keuren. Mindfulness leert je een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van je gedachtes, gevoelens/emoties of lichamelijke klachten. Er kan dan ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzes, waardoor je effectiever om kunt gaan met o.a. stress. 

 

In deze 8-weekse training gaan we per week +/- 2 uur aan de slag met verschillende thema's. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mindfulness kunt inzetten op je werk en in je dagelijks leven, krijg je handvatten om je gedachtes niet altijd zo serieus te nemen en om te leren gaan met piekeren, gaan we het hebben over de voor-en nadelen van de automatische piloot, je leert stresssignalen te herkennen en op de momenten van stress een bewuste reactie in te zetten en goed voor jezelf te zorgen, we gaan het hebben over mindful communiceren en hoe je werk en privé in balans kunt houden.

 

De MBSR training die hier wordt gebruikt is de training die is ontwikkeld door het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. De mindfulnesstrainer is door het Radboud opgeleid. 

Er is al veel onderzoek gedaan naar MBSR-trainingen. Uit onderzoeken is gebleken dat deelnemers door het volgen van deze training:

 • Minder stress ervaren;
 • Een verbetering van het immuunsysteem hebben;
 • Minder angst ervaren;
 • Een betere focus hebben;
 • Minder lichamelijke (pijn)klachten ervaren;
 • Meer (zelf) compassie hebben;
 • Een beter geheugen hebben;
 • Minder piekeren.

 

Wil je meer lezen over onderzoeken die er zijn gedaan naar de MBSR training? Kijk dan op de website van het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness

 

 

Informatie over deze training

 • Het is een 8-weekse training van 2 tot 2,5 uur per keer. De training volg je 8 weken achterelkaar. Als er een vakantie- of feestdag tussen zit, dan schuift de training op.
 • Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan de training. De training start bij minimaal 4 deelnemers.
 • De locatie is; Minderbroederssingel 44 te Roermond. Bij restricties wordt de training online via ZOOM gegeven.
 • De kosten zijn: €395,- excl. btw. Dit is inclusief een werkboek en audiobestanden.
 • Extra bij te boeken is een stiltedag. Kijk bij stiltedagen voor de data. Als deelnemer van de mindfulnesstraining krijg je €10,00 euro korting op de totaal prijs.

 

Deze training is ook individueel te volgen. Kijk bij individuele training voor meer informatie of stuur een mail naar: info@connectandsee.nl 

 

 

 • De mindfulnesstrainingen worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar omdat de trainer een categorie 1 mindfulnesstrainer is bij de VMBN en een mindfulness-professional bij de VVM. Daarnaast wordt deze training vaak vergoedt door werkgevers in het kader van vitaliteit of scholing. 

Neem contact met ons op

 

Boek nu jouw training

8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction Training

start: 25 september 2024

woensdag

9:30 t/m 11:30

Prijs € 395.00(ex. BTW)

​"​De sfeer in de groep was heel fijn. Het voelde heel open, veilig en vertrouwd. Ik ben me meer bewust geworden van mezelf en goede hulpmiddelen gekregen voor in het dagelijks leven". ​

Deelnemer Mindfulness Based Stress Reduction Training

​"Vanaf moment 1 op mijn plek en op een professionele manier de ondersteuning gekregen die ik nodig heb. Het sluit prefect aan bij mijn vraag".

Deelnemer Mindfulness Based Stress Reduction Training

“Ik vond de presentatie/kundigheid van de trainer uitstekend! Er kwam steeds de juiste opdracht/vraag/opmerking op het juiste moment. Goede opbouw van de training en in eenvoudig taalgebruik waardoor het heel helder is waar het over gaat”.

Deelnemer Mindfulness Based Stress Reduction Training

“De training geef ik een 9. Er was een goede opbouw en fijne oefeningen. Ook de “warme gezellige sfeer” en het gewoon “aan tafel zitten” was heel fijn”.

Deelnemer Mindfulness Based Stress Reduction Training

Liever de training individueel volgen of in een groep met alleen bekenden

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze training individueel of met een eigen groep te volgen.

Neem contact op voor meer informatie of kijk bij de individuele trainingen.