9-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training voor leerkrachten/docenten in het VO-MBO-HBO

9-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training voor leerkrachten/docenten in het VO-MBO-HBO

  • Een 9-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training 
  • Je ervaart eerst zelf de 8-weekse MBSR training. In week 9 gaan we de koppeling maken naar het onderwijs. 
  • Je leert traumasensitief te werken
Bekijk de beschikbare data

Waar helpt deze
training mee

Waar helpt deze training mee: 9-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training voor leerkrachten/docenten in het VO-MBO-HBO
Al een aantal jaren geef ik trainingen en workshops op het gebied van welbevinden in het PO, VO, MBO en HBO. De trainingen en workshops geef ik aan leerlingen/studenten en aan docenten. Daarnaast ben ik sinds 2020 bezig met een project vanuit de provincie om voortijdig schoolverlaters (VSV) te verminderen. Met twee collega's ontwikkelen en geven we trainingen aan leerlingen van het VO en MBO in heel Noord-en Midden Limburg op het gebied van welbevinden. Mindfulness is een van de methodes die we inzetten. 
 
 
Waarom deze training voor docenten?
De Mindfulness Based Stress Reduction training geef ik al een aantal jaren aan docenten. Ik ben opgeleid door het Radboud Universitair Medisch Centrum voor mindfulness om de MBSR training te geven. Wat docenten merken is dat ze na de training:
- Meer rust ervaren
- Weten hoe ze met stress om kunnen gaan
- Flexibeler zijn
- Meer in het moment leven
- Betere keuzes kunnen maken
- Beter kunnen slapen
- Minder piekeren
- Meer (zelf)compassie hebben
 
Dit heeft niet alleen voordelen voor hun privéleven maar ook binnen hun werk als docent en dus ook voor hun leerlingen/studenten. 

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training helpt je om bewust te worden van je (automatische) gedragspatronen en je gedachtepatronen. Vaak hebben we de neiging om onplezierige gebeurtenissen, gedachtes of gevoelens te onderdrukken, te vermijden of af te keuren. Mindfulness leert je een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van je gedachtes, gevoelens/emoties of lichamelijke klachten. Er kan dan ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzes, waardoor je effectiever om kunt gaan met o.a. stress. 

Je gaat in deze training eerst zelf 8 weken aan de slag om de Mindfulness Based Stress Reduction training te ervaren. We gaan iedere les aan de slag met verschillende thema's. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mindfulness kunt inzetten op je werk en in je dagelijks leven, krijg je handvatten om je gedachtes niet altijd zo serieus te nemen en om te leren gaan met piekeren, gaan we het hebben over de voor-en nadelen van de automatische piloot, je leert stresssignalen te herkennen en op de momenten van stress een bewuste reactie in te zetten en goed voor jezelf te zorgen, we gaan het hebben over mindful communiceren en hoe je werk en privé in balans kunt houden. In week 9 gaan we de koppeling maken naar het onderwijs en krijg je handvaten hoe je op een spelende wijze mindfulness kunt toepassen bij leerlingen/studenten. 

 
 

Let op: dit is geen opleiding tot mindfulnesstrainer. Hiervoor verwijs ik je naar de site van de VMBN waar goede opleidingsinstituten staan beschreven. Dit is een training waarbij je de MBSR zelf ervaart en ideeën op kunt doen hoe je mindfulness op een speelse wijze kunt toepassen bij leerlingen/studenten. 

 

Informatie over deze training

 
 
Mindfulness Based Stress Reduction training voor leerkrachten/ docenten in het VO, MBO en HBO
 
  • Kosten: de training kost €595,- excl. btw. Inclusief een werkboek en audiobestanden van de 8-weekse MBSR training. Daarnaast krijg je een naslagwerk van hoe je mindfulness bij je leerlingen/studenten kunt inzetten. Deze training wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar of dit bij jou ook zo is. Daarnaast vergoedt de werkgever deze training ook vaak vanuit het budget vitaliteit of scholing. 
  • Stiltedag: extra bij te boeken is een stiltedag. Je krijgt als deelnemer €10,00 korting. Kijk bij stiltedagen voor de data.
  • Locatie: Minderbroederssingel 44 te Roermond.
  • Duur: De training duurt 9 weken en 2 uur per bijeenkomst. De training volg je 9 weken achterelkaar tenzij er een vakantiedag/feestdag tussen zit, dan schuift het op. 
  • Deelnemers: Er is plek voor maximaal 8 deelnemers

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op.

Neem contact met ons op

Boek nu jouw training

Met je team?

start: In overleg


tijden: In overleg

Prijs € 595.00(ex. BTW)

9-weekse MBSR training voor leerkrachten/docenten

start: 24 maart 2023

vrijdag

19:00 uur t/m 21:30 uur

Prijs € 595.00(ex. BTW)

"Leuke ontspannen training geleid door Esther. Die het vooral niet zweverig maakt maar juist heel nuchter en alledaags".

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

“Wat ik waardeer aan deze training is dat ik veel over mezelf leer maar ook dit mee kan nemen naar mijn studenten toe. Als de studenten druk zijn, dan doe ik een paar oefeningen met ze. Ik merk dan gelijk een verschil als ik de oefeningen met ze heb gedaan. Maar dat niet alleen, ik merk dat ik dan zelf ook weer de rust kan pakken en verder kan met mijn les".

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

"Echt zeer de moeite waard , voor iedereen aan te bevelen. Ik kan hiermee vooruit voor de rest van mijn leven"

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

"Ik vond het oprecht een uitstekende training, omdat jij Esther rustig bent, aandachtig luistert. Je geeft iedereen de mogelijkheid en ruimte om iets in te brengen. Je hebt aandacht voor iedereen. Je vraagt door, geeft goede adviezen, weet vragen vanuit de theorie/eigen ervaring te beantwoorden"

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

"Goede, bruikbare training. Handige tips zonder dat het zweverig is".

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

"Ik ben zeer tevreden over de training! Een mooie mix van theorie, fijne werkboeken en audio, ervaringsgerichte oefeningen en huiswerk"

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

"Esther is zeer kundig op het gebied van mindfulness, leuk om haar praktijkervaringen te horen bijvoorbeeld hoe de training verloopt bij de studenten binnen het mbo. Door haar houding/aandacht zet ze een positieve fijne veilige sfeer neer. Ik voel me welkom en op mijn gemak"

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

"Ik heb kennis mogen maken met de training bij Connect & See en ik kan deze training aan iedereen aanraden die tips kan gebruiken bij het in balans brengen van stress en ontspanning in de dagelijkse (hectische) gang van zaken. Esther is een kundige trainer die met 2 voeten op de grond staat, die zich goed kan verplaatsen in de deelnemer en die reëel is in het scheppen van verwachtingen. Lieve Esther, heel erg bedankt voor je tips en je luisterend oor. Je bent een kanjer!"

MBO docent en deelnemer van de training Mindfulness Based Stress Reduction Training

Liever de training individueel volgen of in een groep met alleen bekenden

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze training individueel of met een eigen groep te volgen.

Neem contact op voor meer informatie of kijk bij de individuele trainingen.