Werkvormendag

Werkvormendag

  • Aan de slag met verschillende werkvormen die je kunt inzetten in je klas of coaching

  • Wat is traumasensitief werken en waar kun je rekening mee houden

  • Ervaringsgericht

  • Zelf workshops op maat leren maken 

Bekijk de beschikbare data

Waar helpt deze
cursus mee

Waar helpt deze training mee: Werkvormendag

In aeptember 2023 start de aller eerste werkvormendag! 

Deze werkvormendag is voor leerkrachten/docenten en voor professionals die met jongeren/jongvolwassenen en volwassenen werken. We gaan op deze dag aan de slag met verschillende thema's zoals: stress, motivatie, zelfvertrouwen, groepsdruk enzovoorts. Je ervaart zelf welke werkvormen je bij verschillende thema's kunt inzetten. Deze dag is dus ervaringsgericht. Tijdens deze dag:

- Leer je welke werkvormen je kunt inzetten bij verschillende thema's

- Gaan we de verdieping in rondom traumasensitief werken en hoe je traumasensitief werken kunt toepassen in een klas en coaching

- Je leert welke verschillende methodes er zijn om dezelfde doelen te behalen (denk aan methodes uit de ACT, Positieve Psychologie, mindfulness, maar ook lichaamsgericht werken).

- Je gaat zelf met een groepje aan de slag om een workshop te ontwikkelen a.d.h.v. een bepaalde structuur en thema en presenteert dit aan elkaar.

 

Na afronding heb je diverse werkvormen zelf ervaren, heb je kennis over hoe je traumasensitief kunt werken en kun je een workshop op maat maken met diverse werkvormen en kun je dit gebruiken in je klas of in je coaching. Je ontwikkelt je eigen schatkist aan oefeningen die je direct kunt inzetten.

 

Ervaring:

Al een aantal jaren geef ik trainingen en workshops op het gebied van welbevinden binnen organisaties en in het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO). Vaak krijg ik de vraag om workshops en/of trainingen op maat te geven. Als er thema's zijn die binnen klassen of organisaties spelen, dan stem ik de workshop of training hier op af. De workshops en trainingen worden dan ontwikkelt a.d.h.v. wetenschappelijk bewezen methodes zoals mindfulness (MBSR/MBCT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Positieve psychologie en ook lichaamsgerichte oefeningen. Kijk hier voor meer informatie. 

 

Informatie over deze cursus

  • Kosten: aangezien dit de eerste werkvormendag is (pilot) zijn de kosten nu:  €295,- excl. btw. Inclusief diverse werkvormen op papier, koffie, thee en fruit (lunch niet inbegrepen)
  • Locatie: Minderbroederssingel 44 in Roermond
  • Duur: van 9:30 uur t/m 16:30 uur.
  • Deelnemers: Er is plek voor maximaal 8 deelnemers

 

Werkvormendag

start: 14 september

donderdag

9:30 t/m 16:30 uur

Prijs € 295.00(ex. BTW)